'De Klimboom’ nieuwe naam voor KDC Veldheim

'De Klimboom’ nieuwe naam voor KDC Veldheim

Geplaatst op 02-09-2016 in: Algemeen

De nieuwbouw is afgerond, er wordt volop gewerkt aan het verhuizen en de inrichting, de overeenkomsten zijn getekend: de Rehobothschool en Adullam starten vanaf dit schooljaar de brede school aan de Schoutenstraat in Barneveld. Hiermee is een passende combinatie van onderwijs, zorg en begeleiding voor kinderen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking mogelijk in Barneveld en de regio eromheen.
 
Het kinderdagcentrum (KDC) van Veldheim verhuist naar de brede school en was op zoek naar een nieuwe naam. Uit de vele inzendingen is gekozen voor De Klimboom, met de volgende toelichting: Iedere deelnemer klimt op zijn of haar eigen manier omhoog. De bladeren zijn de groepsgenoten. Elk blad heeft zijn eigen kleur. Zo mag iedere cliënt er zijn in een eigen kleur. De takken zijn de begeleiders, die geven houvast bij het groeien. De wortels van de boom is het Woord van God waar onze basis ligt. Alleen vandaaruit kunnen cliënten echt groeien en bloeien. Een boom past ook in een veld, zo blijft er toch verbinding met Veldheim. 

Samenwerking Rehobothschool en Adullam

De zorg en begeleiding van Adullam en het onderwijs door de Rehobothschool aan jonge kinderen sluiten door de samenwerking beter op elkaar aan. Door het delen van werkmethodes en kennis versterken onderwijs en zorg elkaar, wat ten goede komt aan de ontwikkeling van het jonge kind met een verstandelijke beperking. De samenwerking biedt daarnaast een praktisch voordeel: diverse ruimtes en faciliteiten zoals fysiotherapieruimtes en -hulpmiddelen, speellokalen en de snoezelruimte worden gezamenlijk gebruikt.

Eerdere nieuwsberichten rondom deze samenwerking:

Meer info of aanmelden

Door de verhuizing naar de nieuwbouw ontstaat er ruimte om meer kinderen Zorg en Onderwijs te bieden. Heeft of kent u een kind waarvan u denkt dat deze het speciaal (basis) onderwijs gaat volgen? Denkt u dat dit concept bij uw kind past of wilt u meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met mw. C.J.P. (Corrie) Boogaard via cjpboogaard@adullamzorg.nl of telefonisch via T 088 238 55 17 (bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur).

Neem vrijblijvend contact op als uw kind het speciaal (basis) onderwijs gaat volgen! Deel dit nieuws via LinkedIn
Volg ons op Linkedin
 Deel dit nieuws via Whatsapp
Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie