Coronavirus: actuele ontwikkelingen en maatregelen 2021

Coronavirus: actuele ontwikkelingen en maatregelen 2021

Geplaatst op 04-01-2021 in: Algemeen

Actualisering stopt

In het achterliggende jaar hebben we u met enige regelmaat geïnformeerd over de coronasituatie op de Adullam locaties. Nu de coronapandemie een jaar actief is en dat ook nog wel zal blijven ontstaat er een soort constante situatie.

In deze nieuwe situatie vinden we het niet meer direct meerwaarde hebben om iedere (deel)sluiting via onze website te communiceren. We zullen dit nieuwsbericht met ingang vanaf heden dus niet meer actualiseren.
 
Corona blijft impact hebben op het wonen en werken bij Adullam, zowel voor de cliënten als de medewerkers. Ernstige situaties kunnen ook blijven voorkomen. We onderkennen dit zeker en willen u ook om blijvend gebed vragen voor onze organisatie.
 
Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws bij Adullam? Meld u dan hier aan voor de maandelijkse nieuwsbrief of als donateur. Dan ontvangt u 4x per jaar het magazine Adullam Contact.

Stand van zaken, 2 maart

Na een relatief rustige periode moeten we nu toch weer de sluiting van een groep melden.
Op Maasheim in Puttershoek is een groep van de dagbesteding dicht vanwege een besmetting bij twee medewerkers. De deelnemers van deze groep zijn in quarantaine. De groep blijf tot D.V. maandag 8 maart gesloten.

Stand van zaken, 10 februari

De quarantaine op zowel Maasheim als Beekheim is opgeheven. De bewoners zijn zich gelukkig aan het herstellen. 

Stand van zaken, 2 februari

De woongroep op Maasheim in Putterhoek blijft deze week nog in quarantaine. Op Beekheim in Barneveld is een bewoner besmet, hierdoor is een woongroep in quarantaine.

Stand van zaken, 26 januari

De quarantaine van de woongroep op Muiderheim in Genemuiden is opgeheven. De quarantaine op een woongroep op Maasheim in Putterhoek blijft voorlopig nog gehandhaafd.
 

Stand van zaken, 19 januari

We hebben droevig nieuws. Een bewoner van Muiderheim in Genemuiden is aan de gevolgen van ouderdom in combinatie met corona overleden. Een aangrijpende werkelijkheid dat het leven ernstig is en de dood ieder uur wenkt. De Heere sterke de familie, evenals de medebewoners, deelnemers en collega’s van Muiderheim in dit smartelijk verlies en heilige deze roepstem aan ons aller hart.
 
Vanwege de besmetting op Muiderheim is een woongroep in quarantaine.
 
Op Polderheim in Alblasserdam zijn geen bewoners meer in quarantaine. De bewoners die in het ziekenhuis zijn opgenomen geweest, maken het naar omstandigheden goed. Op Wilgenheim zijn alle groepen weer volledig aan het werk.
 
Op Maasheim in Puttershoek is een bewoner positief getest, deze groep is in quarantaine gegaan. De overige bewoners worden getest.

Stand van zaken, 12 januari

De bewoners in Staphorst zijn herstellende, er zijn hier geen groepen meer in quarantaine. Ook op Muiderheim in Genemuiden zijn er geen groepen in quarantaine, wel een bewoner welke getest wordt.
 
Op Polderheim in Alblasserdam is nog een groep in quarantaine, op Molenheim niemand. Dankbaarheid overheerst omdat twee bewoners weer terug mochten komen uit het ziekenhuis, alhoewel één bewoner nog elders aan moet sterken. Een andere bewoner moest terug naar het ziekenhuis, vanwege toenemende klachten. Deze week hoopt Wilgenheim weer volledig open te gaan.

Stand van zaken, 4 januari

We wensen u Gods onmisbare zegen toe voor 2021, in de afhankelijkheid van Hem (Psalm 127). We vragen u om, ook in dit jaar, uw gebed en meeleven te betonen. Zowel met hen die zorg en begeleiding bieden, als die dit ontvangen. Naast cliënten die herstellen blijven er grote zorgen.  

In Staphorst is de locatie Lindenheim uit quarantaine, hier zijn geen besmettingen meer. Wel zijn er op Schoonsterheim nog enkele besmettingen. De woongroep is deels in isolatie, deels in quarantaine.

Op Muiderheim in Genemuiden is een woongroep in quarantaine, hier zijn twee bewoners besmet. 

De bewoners op Kroonheim in Uddel zijn weer hersteld, wel zijn er nog enkele medewerkers met klachten thuis, maar er wordt momenteel niemand meer in quarantaine begeleid.

Op Polderheim in Alblasserdam zijn acht bewoners besmet geraakt. Twee van hen verblijven in het ziekenhuis, van een bewoner is de situatie zeer zorgelijk. Een drietal bewoners zijn besmet en verblijven bij familie. Een bewoner van Molenheim zit in quarantaine. Als gevolg van deze situatie is Wilgenheim gesloten voor thuiswonende deelnemers, zodat deze medewerkers begeleiding kunnen bieden op de woonlocaties. 

Werkwijze tijdens corona

Adullam gebruikt twee documenten om de  maatregelen rondom corona vast te stellen:

  1. Het eerste document geeft inzicht in hoe te handelen bij corona-besmettingen op de locatie.

  2. Het tweede document geeft aan op welke wijze Adullam de maatregelen op- en afschaalt. Als uitgangspunt gelden de 4 risiconiveaus zoals in Nederland bekend.

Deze twee documenten samen bepalen het lokale beleid. Hieronder hebben we dit weergegeven in een duidelijke animatie. Heeft u hier vragen over? Neemt u gerust contact op met uw contactpersoon op de locatie. Heeft u geen contactpersoon? Mailt u dan naar corona-info@adullamzorg.nl.
 Deel dit nieuws via LinkedIn
Volg ons op Linkedin
 Deel dit nieuws via Whatsapp
Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie