Burgland Bouw bouwt nieuw Centraal bureau voor Adullam

Burgland Bouw bouwt nieuw Centraal bureau voor Adullam

Geplaatst op 08-09-2014 in: Algemeen

Een volgende stap bij de realisatie van nieuwbouw voor het Centraal bureau is gezet. Eind juli is de grond officieel overgedragen van de gemeente Barneveld aan Stichting Adullam voor Gehandicaptenzorg. Gelijktijdig liep het aanbestedingsproces waarbij de opdracht gegund is aan Burgland Bouw uit Dodewaard. De verwachting is dat de nieuwbouw D.V. in de zomer van 2015 betrokken wordt. Met de aankoop van de grond en de selectie van de aannemer is de nieuwbouw een stuk dichterbij gekomen. Door de centrale ligging in Barneveld fungeert het Centraal bureau als centraal ontmoetingspunt voor de gehele Adullam-organisatie. In de nieuwbouw is hier rekening mee gehouden door flex-werkplekken te realiseren en voldoende vergaderruimtes. Verder zijn parkeerplaatsen gepland op eigen terrein zodat de bezoekers niet hoeven te zoeken naar een parkeerplaats. 

Een ‘centraal huis’ als Centraal bureau!

“Eindelijk gebeurt er iets concreets aan de realisatie van een nieuw kantoor!” “Wat zal ik blij zijn als we eindelijk rustig kunnen werken.” Zomaar enkele uitspraken van medewerkers van het Centraal bureau in Barneveld. Al vanaf 2011 wordt reikhalzend uitgezien naar een werkplek waar efficiënt gewerkt kan worden. Door de dunne wandjes is soms letterlijk te verstaan hoe het gesprek in de andere kamer verloopt… 

Waarom een nieuw kantoor?

De redenen voor de nieuwbouw van het Centraal bureau zijn divers. Het huidige kantoorpand is niet meer toereikend. Het is gehorig, ‘hokkerig’ en na de doorgemaakte groei niet effectief meer in te delen. Het Centraal bureau heeft, naast kantoorruimte voor het Servicecentrum, ook een centrale functie voor (introductie)bijeenkomsten, trainingen en vergaderingen met o.a. het managementteam, de Raad van Toezicht, de Raad van Advies, de Centrale Cliëntenraad en diverse (externe)werkgroepen. De vergaderruimte binnen het Centraal bureau is te krap voor een groep van meer dan 15 personen, waardoor regelmatig uitgeweken moet worden naar externe locaties. Ook de faciliteiten binnen het huidige kantoorgebouw zijn niet ingericht op grotere en meerdere overleggen tegelijk. Kortom: we zijn als organisatie uit ons Cb-jasje gegroeid. 

Toenemende servicegraad

We kijken uit naar een nieuw ‘centraal huis’ met een indeling die afgestemd is op de (huidige) behoefte, welke voldoet aan de functie van het Centraal bureau en dat klaar is voor de toekomst. Ook de fysieke ontschotting is een stap om naar uit te kijken. Daarmee bevorderen we dat de medewerkers meer taakveld-overstijgend werken. In deze vorm is de continuïteit beter geborgd bij ziekte en/of wisseling van personeel en is het vormen van back-up-situaties van medewerkers eenvoudiger. Dit alles zal de servicegraad van het Centraal bureau doen toenemen. 

Bekostiging duurzaam inzetten

Het lijkt tegenstrijdig om in tijden van teruglopende bekostiging een nieuw Centraal bureau te realiseren. De opties van koop en huur heeft Adullam daarom nogmaals doorberekend en vergeleken. Uit deze doorberekening blijkt dat nieuwbouw financieel aantrekkelijker is dan huren, zeker op de lange termijn. Het is in deze tijd mogelijk om tegen een scherpe prijs nieuw te bouwen. Daarnaast hebben we goede afspraken kunnen maken met de gemeente, zodat we voor een gunstige prijs grond kunnen kopen op een centrumlocatie in Barneveld. Bij huren zal het pand nooit eigendom worden van Adullam, in tegenstelling tot nieuwbouw waarbij een waardevast object eigendom is. Dat zorgt voor een solide organisatie-opbouw. Bij het huren van een kantoorpand maken, naast de huur, ook zaken als benodigde verbouwingen (forse kostenpost), uitstraling, oplopende huurkosten het geheel van de huuroptie duurder.
 

 Deel dit nieuws via LinkedIn
Volg ons op Linkedin
 Deel dit nieuws via Whatsapp
Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie