Brede School in Barneveld geopend

Brede School in Barneveld geopend

Geplaatst op 13-10-2016 in: Algemeen

Samen met kinderen van de Rehobothschool en kinderdagcentrum De Klimboom heeft de burgemeester van Barneveld, dr. J.W.A. van Dijk, de brede school officieel geopend. Adullam en de Rehobothschool zijn enthousiast over de samenwerking tussen zorg en onderwijs. “Het is echt een mooie locatie geworden waar onderwijs en zorg samen opgaan en elkaar versterken.”, zegt P.J. Westerlaken van de Rehobothschool. 

Een school waar kinderen die moeilijk leren onderwijs, zorg en behandeling krijgen… onder één dak. Het klinkt heel logisch, maar is toch uniek. Binnen de reformatorische gezindte zijn Rehoboth Onderwijs en zorg en De Klimboom (Adullam) de eersten die deze combinatie aanbieden. In een prachtig nieuw gebouw in Barneveld waar ook Youké jeugdzorg en Paradocs Ergo- en Fysiotherapie zich thuis voelen. Op deze brede school staat de Bijbelse boodschap en de op de Bijbel gebaseerde waarden en normen centraal. Dit komt tot uiting in de praktijk bij het geven van zorg en onderwijs aan jonge kinderen en jeugdigen.

Spannend

Eind augustus zwaaiden de schooldeuren al open voor de kinderen van de Rehobothschool, midden september kwamen ook de kinderen van het kinderdagcentrum vanuit Ede naar Barneveld. Met zekere spanning is uitgekeken naar de officiële opening. Samen met negen kinderen van de brede school mocht burgemeester Van Dijk van de gemeente Barneveld de puzzel compleet maken. 

“Met het leggen van dit hoekstuk, verklaar ik de brede school voor geopend!” - burgemeester dr. J.W.A. van Dijk

Magazine Schoolbreed

Ter gelegenheid van de opening is een magazine uitgegeven over de brede school in Barneveld. Westerlaken vertelt hierin enthousiast over het schoolbrede concept. “We hebben de muren tussen onderwijs, zorg en behandeling doorbroken. Door elkaar op te zoeken kunnen we nu individueel maatwerk leveren aan kinderen met een laag cognitief vermogen, kinderen die op een grote achterstand staan. Een jongetje dat ’s morgens fit genoeg is om te leren, maar het na de middag niet meer trekt, kan nu naar het kinderdagcentrum (KDC). Omgekeerd kan een kind van het KDC heel eenvoudig met een dagdeel onderwijs beginnen. Binnen één gebouw. Dat is toch prachtig. Wat we doen is alle kinderen meer kansen bieden. Hier krijgen ze altijd het voordeel van de twijfel.”
 
In kinderdagcentrum De Klimboom zijn twee groepen: een schoolvoorbereidende groep en een belevingsgerichte groep voor meervoudig gehandicapte kinderen. “Zeker de schoolvoorbereidende groep sluit mooi aan op Rehoboth. We kunnen nu per kind echt maatwerk leveren.” verteld dhr. Van Stam, sectormanager bij Adullam. Naast deze twee groepen heeft Adullam ook een nieuw product binnen de brede school. “Onze zorgondersteuners zijn nu actief in de klassen van Rehoboth. Ze ondersteunen kinderen bij zaken als sondevoeding, maar ook bij begeleiding op gedrag. Ook hiermee bieden we individueel maatwerk.” De zorgondersteuners worden trouwens ook actief betrokken bij de vakantieopvang die De Klimboom biedt. “Zes weken vakantie is voor ouders soms best een lange periode. Dan is het fijn als er vakantieopvang mogelijk is.”

Bekijk hier het magazine Schoolbreed. Deel dit nieuws via LinkedIn
Volg ons op Linkedin
 Deel dit nieuws via Whatsapp
Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie