Bewoners Kroonheim verhuizen naar nieuwbouw

Bewoners Kroonheim verhuizen naar nieuwbouw

Geplaatst op 05-03-2020 in: Algemeen

Op vrijdag 24 mei jl. is de eerste steen onthuld van het nieuwe woongebouw bij Kroonheim. Nog geen jaar later, op woensdag 4 maart jl., verhuisden de bewoners naar het nieuwe woongebouw. Op Kroonheim in Uddel, een locatie van Stichting Zorg Adullam, is afgelopen maanden hard gewerkt aan het realiseren van dit nieuwe woongebouw. Voormalige gebouwen waren dusdanig verouderd dat vervanging nodig is. Bewoners van Kroonheim hebben lang uit gezien naar dit moment.

Wonen en logeren

Het nieuwe woongebouw is zo ingericht dat het beter aansluit bij de behoeften van nieuwe en huidige cliënten, om hen zoveel mogelijk het ‘gewone leven’ te laten ervaren. “De bouw van dit nieuwe woongebouw is bijzonder voorspoedig verlopen”, aldus Johan Riezebos, manager instelling. “De bewoners hebben elke stap in dit proces kunnen volgen, wat maakt dat zij kunnen wennen aan het nieuwe gebouw. En vandaag is het dan zover.” Het nieuwe woongebouw biedt plaats voor 6 woongroepen. Nieuw is de logeergroep, die plaats biedt voor acht logés, en waar nog ruimte is voor nieuwe logés.                                         

Dagactiviteitencentrum

Nu deze bouw is afgerond wordt op de plek van het oude woongebouw het nieuwe dagactiviteitencentrum gebouwd. Dit dagactiviteitencentrum bestaat uit 4 werkgroepen, een werkplaats en een atelier met winkel. Op dit moment wordt er gebruik gemaakt van een tijdelijk dagactiviteitencentrum welke voor de zomervakantie al geplaatst is. Dit hele project wordt uitgevoerd in samenwerking met Bouwbedrijf W. Hardeman uit Lunteren en Campus Installatie Techniek uit Barneveld. Het ontwerp komt van Born Architecten uit Sommelsdijk. Naar verwachting wordt het dagactiviteitencentrum D.v. begin 2021 in gebruik genomen. Deel dit nieuws via LinkedIn
Volg ons op Linkedin
 Deel dit nieuws via Whatsapp
Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie