Adullam geeft opdracht voor nieuwbouw Wilgenheim

Adullam geeft opdracht voor nieuwbouw Wilgenheim

Geplaatst op 28-02-2014 in: Algemeen

Stichting Adullam heeft deze week de opdracht verleend voor de realisatie van het dagactiviteitencentrum te Alblasserdam. De opdracht is verstrekt aan Waal te Vlaardingen, architect Born uit Middelharnis maakte het ontwerp. Voor deze nieuwbouw kocht Adullam bijna 1700 m2 grond aan de Mesdaglaan van de gemeente. Op 13 februari jl. ondertekenden wethouder P.J. Verheij van de gemeente Alblasserdam en de heer A. Prins van Adullam de koopovereenkomst. Adullam gaat op deze locatie een dagopvang voor mensen met een beperking realiseren, ter vervanging van de huidige, tijdelijke huurlocatie aan de Rijnstraat. Het unieke aan dit project is dat het dagactiviteitencentrum Wilgenheim onderdeel uitmaakt van een zogenaamde Brede School. 

Brede School-concept

Het begrip ‘Brede School’ gebruikt de projectgroep waarin vertegenwoordigers van de ds. Joannes Beukelmanschool, stichting Adullam en Kiekeboe (peuteropvang) elkaar hebben gevonden om tot gezamenlijke nieuwbouw in Alblasserdam te komen. Voor Adullam is deze samenwerking een nieuwe ervaring. De heer Prins: “We zijn dan ook erg blij dat de samenwerking met de Beukelmanschool en Kiekeboe als medepartijen van de Brede School tot op dit moment goed verloopt.” De samenwerking blijft niet alleen beperkt bij het planvormings- en realisatieproces van het gebouw. Adullam en de Beukelmanschool zien ook diverse mogelijkheden om samen te werken en te leren. Het is goed dat enerzijds leerlingen in een vroeg stadium in contact komen met mensen met een verstandelijke beperking of beter gezegd: mensen met andere mogelijkheden. Anderzijds is de maatschappelijke participatie van onze deelnemers van belang. Een aantal voorbeelden van het samen werken en leren zijn:
  • deelnemers en leerlingen die het tuinonderhoud van de school doen;
  • deelnemers die de koffie en thee verzorgen binnen de school;
  • deelnemers die kopieerwerkzaamheden uitvoeren voor de school;
  • deelnemers die een leerplan krijgen voor klokkijken, ondersteund met materiaal van de school.
De planning van de partijen is om nog in het eerste kwartaal van dit jaar te starten met bouwen. De oplevering is gepland in D.V. december 2014. 

Huidige locatie Wilgenheim

In 2010 is als tijdelijke locatie een leegstaand, oud schoolgebouw in gebruik genomen aan de Rijnstraat: een prettig onderkomen met een leuke sfeer, maar al snel te krap. Niet alleen voor de huidige groep deelnemers is verhuizing gewenst, ook voor andere deelnemers die in de directe regio wonen, is ruimte nodig. Het nieuwe dagactiviteitencentrum zal aan ongeveer 45 deelnemers een plaats bieden.

Nieuwbouw Wilgenheim

Hieronder kunt u de voortgang van de bouw volgen. Met enige regelmaat vindt u hier nieuwe foto's.

 


 Deel dit nieuws via LinkedIn
Volg ons op Linkedin
 Deel dit nieuws via Whatsapp
Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie