Activiteiten

Vakkanjers doneren ruim €400 aan Adullam

Datum: 09-07-2016

De Vakkanjer finalisten 'elektra en metaal' overhandigen ruim €400 aan stichting Adullam gehandicaptenzorg. V.l.n.r. Han Rohaan, Wim Koster (docent), Arjen Koster, Cor van Dijke (voorzitter plaatselijk comité) en Gerwalt Voortman.

RIJSSEN – Vakkanjer finalisten Han, Arjen en Gerwalt overhandigden op zaterdag 9 juli €404,45 aan Stichting Adullam gehandicaptenzorg. Voorafgaand aan de jaarlijkse Adullam fietstocht nam Cor van Dijke, voorzitter van het plaatselijke Adullam comité, het bedrag namens de stichting in ontvangst. Het geld is  verzameld met de verkoop van droge worsten vanuit hun zelfgebouwde mobiele verkoopkraam.

Finalist Han Rohaan legt uit: “We kregen de opdracht om een Urban Transporter op 2 of 3 wielen te maken die heel snel in een verkoopkraampje veranderd kan worden. Vanuit onze kraam moesten we dan dingen verkopen. We wilden niet dat dit geld naar ‘stichting eigen broekzak’ ging maar naar een goed doel. Via mijn zus, die bij Slagerij Beverdam werkt, konden we 200 droge worsten krijgen. Omdat slager Mol een gehandicapte zoon heeft was het snel duidelijk: we maken een droge worsten kraam en de opbrengst gaat naar Adullam.”

Wim Koster, docent elektro op de Fruytier, is trots: ”Drie maanden geleden stonden deze jongens in de finale van de Vakkanjers in Eindhoven. In een half jaar tijd hebben ze met een budget van €200,- en daarnaast gesponsord door verschillende bedrijven, laten zien wat ze kunnen. Nadat ze op school door een jury als beste werden aangewezen zijn ze doorgegaan naar de regionale finale. Hier moesten ze door middel van dagopdrachten strijden om een plekje in de landelijke finale in Eindhoven. En dat is ze gelukt!”

Ook Van Dijke is blij: “Fijn dat deze jongelui, deze vakmensen, denken aan de anders begaafden. Jongens, hartelijk dank!”
 

 Deel dit nieuws via LinkedIn
 Deel dit nieuws via Whatsapp


Terug naar al het comité-nieuws

Wij steunen dit project

Betere werk- en ontspanomgeving

Financiële ondersteuning is nodig om aan te kunnen blijven sluiten bij de behoeften van onze zorgvragers en om onze zorgverlening te verbeteren.
Om u beter van dienst te zijn, maakt adullamzorg.nl gebruik van cookies » Meer informatie